Hoe werkt een camper verhuren?


90% van de tijd staat een camper stil, zonde toch? Met het verhuren van je camper kunnen anderen ook de vrijheid van het reizen met een camper ervaren en kun je intussen zelf een leuk zakcentje verdienen. Via het beveiligde platform van GoSharing kun je jouw camper(s) verhuren aan particulieren. Je bepaalt zelf of en aan wie je camper verhuurt. Het verhuren van een camper gaat in verschillende stappen. Om een camper te kunnen verhuren heb je een account nodig.


Camper verhuren: stap voor stap

Aanmelden

Om een camper te kunnen verhuren via GoSharing, maak je eerst een account aan. Dit gaat eenvoudig. Je kunt dan ook al gelijk een advertentie aanmaken, maar dit hoeft niet.


Advertentie maken

Nadat je ingelogd bent, kun je een advertentie op onze site plaatsen. Dit is helemaal gratis. Onder het kopje ‘Mijn account’ kun je bij ‘Mijn camper(s)’ je camper(s) invoeren. Bedenk een leuke titel voor je advertentie en schrijf een advertentietekst. Het is belangrijk om een paar goede foto’s toe te voegen aan je advertentie. Foto’s spelen namelijk vaak een doorslaggevende rol in het boeken van een camper. Hoe meer foto’s, hoe beter het beeld een huurder van je camper krijgt. Lees ook ons blog met tips!


In de advertentie geef je ook aan hoe de camper verzekerd is en hoe eventuele pechhulp is geregeld. Maak je gebruik van onze haal & brengservice en/of reinigingsservice, dan kun je dat hier ook aangeven. Zo weet de huurder wat hij kan verwachten.


Als je je advertentie afgerond hebt, ontvang je een bevestigingsmail van ons. Door op de link in de mail te klikken, word je advertentie geplaatst. Nu is het wachten op een huuraanvraag!


Aanvraag behandelen

Wanneer een mogelijke huurder jou benadert om jouw camper te huren, ontvang je hiervan een bericht. Je overlegt met de huurder wat zijn/haar reisplannen zijn en overlegt over de verhuur. Wil je je camper aan deze persoon verhuren, dan bevestig je de reserveringsaanvraag.


De overdracht van de camper

Voordat je je camper overdraagt aan de huurder, vullen jullie beide het ingebruiknameformulier in en ondertekenen deze. Dit formulier maakt deel uit van de huurovereenkomst. In dit formulier staat onder andere wat de staat van de camper is en wat voor afspraken er gemaakt zijn, bijvoorbeeld over de eindschoonmaak.


Betaling

Binnen 3 dagen na de bevestiging van de huurovereenkomst moet de huurder al een deel van de huur overmaken. Dit is 50% van de huursom wanneer de camper binnen 3 maanden gehuurd wordt en 25% wanneer de camper pas later gehuurd wordt. Het overige deel van de huur moet 3 weken voor de huurperiode worden overgemaakt. De resterende 50% betaalt de huurder uiterlijk 3 weken voor vertrek. Wanneer de huurperiode pas over 3 maanden of langer ingaat, betaalt de huurder binnen 3 dagen na de acceptatie een aanbetaling van 25%. 3 maanden voor de ingang van de huurperiode betaalt de huurder nogmaals 25%. Het laatste deel (50%) moet hij 3 weken voor vertrek overgemaakt hebben. Wij zorgen er vervolgens voor dat jij als verhuurder het geld ontvangt. 


Betalingen via Stichting GoSharing payments

Je wil natuurlijk de zekerheid dat de ontvangen gelden uit de camper huur of verhuur altijd veilig staan, wat er ook gebeurt. Daarom maken wij gebruik van een rekening derdengelden, op naam van de stichting GoSharing Payments. Deze stichting is geen financiële eenheid met de onderneming GoSharing Europe. Stichting GoSharing Payments garandeert dat de voor jouw ontvangen gelden binnen 5 werkdagen worden doorbetaald conform onze algemene voorwaarden. Deze werkwijze geeft onze klanten zekerheid dat hun gelden op een correcte wijze worden beheerd.


Actie flyer bij magazine NKC


Ben je onze flyer bij het magazine van NKC tegengekomen? Hierin gaven we aan dat je van honderden euro's voordeel per jaar kunt profiteren wanneer je je camper via ons platform verhuurd. Hieronder een rekenvoorbeeld:

Gemiddelde verhuur van een camper is 6 x een periode van 10 dagen per jaar. Dit zijn totaal 60 dagen per jaar. De huuropbrengst per dag is € 100,-. Dit betekent dat je een jaarlijkse huuropbrengst hebt van € 6.000,- (60 dagen x € 100 huuropbrengst per dag). Wij rekenen op vertoon van de flyer geen 15%, maar 10% fee. 5% voordeel staat dan gelijk aan € 300,-!


Nog vragen over hoe het verhuren van een camper werkt?

Misschien dat er nog wat vragen over het verhuren van een camper onbeantwoord zijn gebleven. Hoe zit het met de verzekering? Hoe zit het met borg en eigen risico? Wat als de huurder schade heeft gemaakt aan mijn camper? Bekijk voor antwoorden op deze vragen onze FAQ.

Je gebruikt een verouderde browser. Deze website functioneert mogelijk niet optimaal. We raden je aan Microsoft Edge, Chrome, Firefox of Safari te gebruiken.