Hoe werkt het huren van een camper?


U bent eruit. U wilt op vakantie met een camper. Maar hoe werkt dat huren nu precies? Hoe vindt u de juiste camper en hoe werkt het boeken? En als u geboekt heeft, wat gebeurt er dan? Wij helpen u graag letterlijk en figuurlijk op weg. 


Camper huren stap voor stap

Het huren van een camper via Henk Pen Verhuur gaat in een paar gemakkelijke stappen. We leggen ze graag even uit:


Voordat u op reis gaat

Natuurlijk bekijkt u eerst even het aanbod van de campers. Wilt u een camper gaan huren, dan heeft u een account nodig. U maakt eenvoudig een eigen account aan. Heeft u een camper gevonden die u wilt huren? Dan dient u via uw account een reserveringsaanvraag in. De verhuurder neemt dan contact met u op en bespreekt uw reisplannen met u. Als de verhuurder uw reserveringsaanvraag heeft bevestigd, ontvangt u hiervan bericht. Na acceptatie van de reserveringsaanvraag, maakt u via ons platform alvast een deel van de huur over. 


Op reis gaan

Met de verhuurder bespreekt u waar u de camper ophaalt. Voordat u op reis kunt gaan, vult u samen met de verhuurder een ingebruiknameformulier in en betaalt u de borg. Het ingebruiknameformulier is onderdeel van de huurovereenkomst. Controleer voor uw vertrek of de groene kaart aanwezig is, zodat uw reis goed van start gaat. 


Na de reis

We hopen dat u een heerlijke reis heeft gehad met de camper. U levert de camper op de afgesproken plek in. Hier bekijken jullie of de camper volgens het ingebruiknameformulier is afgeleverd. Wanneer beide partijen akkoord zijn en hier een handtekening onder zetten, ontvangt u de borg terug op uw rekening.


Afhankelijk van de afspraak met de verhuurder, levert u de camper schoon op. Mogelijk maakt de verhuurder gebruik van onze reinigingsservice. Dit hebben jullie vooraf al afgestemd en dit vindt u ook terug op het ingebruiknameformulier. 


Verzekering en pechhulp

Hoe werkt het met de verzekering van de camper? Iedere verhuurder is verplicht een verzekering af te sluiten. In de advertentie kan de verhuurder zelf aangeven wat voor type verzekering dit is. Zo kan hij of zij ook aangeven of er pechhulp bij inbegrepen is en zo ja of dit nationaal en/of internationaal is. U kunt bij de verhuurder ook navragen wat eventueel vervangend vervoer inhoudt: een auto of een camper? Tot slot dient de verhuurder er voor te zorgen dat de groene kaart (verzekering) aanwezig is in de camper. 


Mocht er onderweg iets gebeuren en u komt er niet uit met de verhuurder of verzekering, neem dan contact op met ons. 


Betalingen via Stichting Henk Pen Verhuur payments

U wilt natuurlijk zeker weten dat de ontvangen gelden uit de camper huur of verhuur altijd veilig staan, wat er ook gebeurt. Daarom maken wij gebruik van een rekening derdengelden, op naam van de stichting Henk Pen Verhuur Payments. Deze stichting is geen financiële eenheid met de onderneming Henk Pen Verhuur . Stichting Henk Pen Verhuur Payments garandeert dat de voor u ontvangen gelden binnen 5 werkdagen worden doorbetaald conform onze algemene voorwaarden. Deze werkwijze geeft u de zekerheid dat uw geld op een correcte wijze wordt beheerd.


Nog vragen?

Misschien zijn niet al uw vragen over het huren van een camper beantwoord. Welk rijbewijs heeft u nodig om de camper te mogen besturen? Hoe werkt het boeken? Is er een borg? Hoe gaat het met de overdracht? Hoe zit het met de verzekering? Wat als u onverhoopt pech krijgt? Bekijk voor de antwoorden op deze vragen onze FAQ

Je gebruikt een verouderde browser. Deze website functioneert mogelijk niet optimaal. We raden je aan Microsoft Edge, Chrome, Firefox of Safari te gebruiken.