Hoe werkt het huren van een camper?


Je bent eruit! Je wilt op vakantie met een camper. Maar hoe werkt dat huren nu precies? Hoe vind je de juiste camper en hoe werkt het boeken? En als je geboekt hebt, wat gebeurt er dan? Wij helpen je graag letterlijk en figuurlijk op weg. 


Camper huren stap voor stap

Het huren van een camper via GoSharing gaat in een paar gemakkelijke stappen. We leggen ze je graag even uit:


Voordat je op reis gaat

Natuurlijk kun je eerst even het aanbod van de campers bekijken. Wil je een camper gaan huren, dan heb je een account nodig. Je maakt eenvoudig een eigen account aan. Heb je een camper gevonden die je wilt huren? Dan kun je via jouw account een reserveringsaanvraag indienen. De verhuurder neemt dan contact met je op en bespreekt met jou wat je reisplannen zijn. Als de verhuurder je reserveringsaanvraag heeft bevestigd, ontvang je hiervan bericht. Na acceptatie van de reserveringsaanvraag, maak je via ons platform alvast een deel van de huur over. 


Op reis gaan

Met de verhuurder spreek je af waar je de camper ophaalt. Voordat je op reis kunt gaan, vullen jij en de verhuurder een ingebruiknameformulier in en betaal je de borg. Het ingebruiknameformulier is onderdeel van de huurovereenkomst. Controleer voor vertrek nog even of de groene kaart aanwezig is, zodat je reis goed van start kan gaan. 


Na de reis

We hopen dat je een heerlijke reis hebt gehad met de camper. Je kunt je camper weer op afgesproken plek inleveren. Hier bekijken jullie of de camper volgens het ingebruikname weer wordt afgeleverd. Wanneer beide partijen akkoord zijn en hier een handtekening onder zetten, storten wij de borg weer terug op jouw rekening.


Afhankelijk van de afspraak met de verhuurder, lever je de camper schoon op. Het kan ook zijn dat de verhuurder gebruik maakt van onze reinigingsservice. Dit hebben jullie vooraf al afgestemd en dit vind je ook terug op het ingebruiknameformulier. 


Verzekering en pechhulp

Hoe werkt het met de verzekering van de camper? Iedere verhuurder is verplicht om een verzekering af te sluiten. In de advertentie kan de verhuurder zelf aangeven wat voor type verzekering dit is. Zo kan hij ook aangeven of er pechhulp bij inbegrepen is en zo ja of dit nationaal en/of internationaal is. Je kunt bij de verhuurder ook navragen wat eventueel vervangend vervoer inhoudt: een auto of een camper? Tot slot dient de verhuurder er voor te zorgen dat de groene kaart (verzekering) aanwezig is in de camper. 


Mocht er onderweg iets gebeuren en je komt er niet uit met de verhuurder/verzekering, neem dan contact op met ons. 


Betalingen via Stichting GoSharing payments

Je wil natuurlijk de zekerheid dat de ontvangen gelden uit de camper huur of verhuur altijd veilig staan, wat er ook gebeurt. Daarom maken wij gebruik van een rekening derdengelden, op naam van de stichting GoSharing Payments. Deze stichting is geen financiële eenheid met de onderneming GoSharing Europe. Stichting GoSharing Payments garandeert dat de voor jouw ontvangen gelden binnen 5 werkdagen worden doorbetaald conform onze algemene voorwaarden. Deze werkwijze geeft onze klanten zekerheid dat hun gelden op een correcte wijze worden beheerd.


Nog vragen?

Misschien dat er nog wat vragen over het huren van een camper onbeantwoord zijn gebleven. Welk rijbewijs heb je nodig om de camper te mogen besturen? Hoe werkt het boeken? Is er een borg? Hoe gaat het met de overdracht? Hoe zit het met de verzekering? Wat als je onverhoopt pech krijgt? Bekijk voor antwoorden op deze vragen onze FAQ

Je gebruikt een verouderde browser. Deze website functioneert mogelijk niet optimaal. We raden je aan Microsoft Edge, Chrome, Firefox of Safari te gebruiken.