Veelgestelde vragen voor verhuurders


Geldzaken

Wat kost het om mijn camper aan te bieden? 

Het plaatsen van een advertentie is helemaal gratis. 


Wat levert het op? 

Wat je kunt verdienen aan je camper is natuurlijk afhankelijk van het type camper en hoe lang je deze wilt verhuren. Gemiddeld is de dagprijs €98 en wordt een camper 60 dagen per jaar verhuurd, dus reken maar uit! Van dit bedrag vragen wij een klein deel ter compensatie van onze diensten.


Hoe werkt de uitbetaling? 

De betaling gaat via ons beveiligde platform. De huurder dient binnen drie weken voor vertrek de gehele huursom te hebben overgeboekt. 


Wat is stichting GoSharing payments?

Je wil natuurlijk de zekerheid dat de ontvangen gelden uit de camper huur of verhuur altijd veilig staan, wat er ook gebeurt. Daarom maken wij gebruik van een rekening derdengelden, op naam van de stichting GoSharing Payments. Deze stichting is geen financiële eenheid met de onderneming GoSharing Europe. Stichting GoSharing Payments garandeert dat de voor jouw ontvangen gelden binnen 5 werkdagen worden doorbetaald conform onze algemene voorwaarden. Deze werkwijze geeft onze klanten zekerheid dat hun gelden op een correcte wijze worden beheerd.


Hoe zit het met BTW? 

Als je voor minder dan €1.345,-- BTW zou hoeven afdragen, hoef je als particuliere verhuurder geen BTW af te dragen. Lees meer over camper verhuren & belasting.


Verzekering / eigen risico


Hoe zit het met verzekering? 

Sommige verzekeraars bieden een verhuurmodule aan die je naast je eigen verzekering kunt afsluiten wanneer je je camper verhuurt. Mocht jouw verzekering dit niet aanbieden, dan adviseren wij je om een NKC-verzekering te nemen. 


Hoe zit het met borg en eigen risico? 

Je kunt zelf bepalen of èn hoeveel borg je voor je camper rekent. Hetzelfde geldt voor het eigen risico.


Camperverhuur


Is er een huurcontract? 

Ja, dat is er zeker!


Hoe vaak moet de camper beschikbaar zijn voor huur? 

Dit bepaal je helemaal zelf! Wil je je camper het hele jaar door verhuren, dan kan dat. Wil je hem slechts een weekendje verhuren, dan kan dat ook. 


Hoe zit het met boeking accepteren en weigeren? 

Je kunt dit altijd doen zonder opgave van reden.


Kan ik gebruik maken van haal- & brengservice?

Jazeker! We maken het jou als verhuurder het liefst zo gemakkelijk mogelijk. Daarom werken we met een poule van chauffeurs die je kunt inschakelen voor haal- & brengservice. Deze kosten kun je eventueel delen met de huurder. Ook de huurder zelf kan aangeven gebruik te willen maken van de haal- en brengservice. Als verhuurder beslis je zelf of dit kan en hoe de kosten verdeeld worden. Wil je meer weten? Lees meer over de haal- en brengservice.

Je gebruikt een verouderde browser. Deze website functioneert mogelijk niet optimaal. We raden je aan Microsoft Edge, Chrome, Firefox of Safari te gebruiken.